6. oktober

Etter flere dager med kaldt vær våknet vi endelig til litt varme. Det var riktignok ikke mange plussgrader, men vi kunne i alle fall pakke ned leiren og teltet uten votter på hendene. Rett før vi skulle gå kom det tre reinsdyr gående også, men vi klarte å avlede Mons slik at han ikke skremte de vekk.

I dag er planen å komme seg til Olderfjord hvor vi har vårt siste depot. Butikken stenger klokka 18 så vi håper å være fremme til da. I tillegg er det mulig vi kan bo på hotellet der, men vi er usikre på om det faktisk er åpent. Uansett blir det litt snaut med tid og vi er nødt til å gå på litt ekstra for å rekke frem i tide.

Vi gikk avsted og forsøkte å holde et ok tempo, men Mons var ikke helt i slaget og det gikk ganske trått i starten. Halen som vanligvis står i en fin krøll over ryggen vaiet slapt bakover, han er nok litt sliten og trenger en hviledag. Da vi kom oss over Skáiddemohoáivi og nedover på den andre siden gikk det mye bedre. Etter en stund kom vi igjen opp i høyden og ved Ráksevárjávri ble snøen dypere. Det ble litt knall og fall over ett steinete parti, men vi kom oss greit ned under tregrensa igjen.

Da vi endelig nådde E6 tok vi dagens andre sjokoladepause før vi gikk siste biten inn til Olderfjord. Klokka var rett før 17 da vi var fremme ved hotellet, men da vi ringte nummeret som sto på døra var det ingen som svarte. Anders gikk derfor rundt og fant til slutt ut hvor vi skulle gå og hvem vi skulle snakke med. Til slutt fikk vi oss et rom på hotellet som vi hadde helt for oss selv. Vi tar i alle fall én hviledag her før vi fortsetter videre mot Nordkapp.

Reinsdyra hadde tråkket ned snøen over ett stort område rundt leirplassen vår

Vi kan skimte fjorden i det fjerne

Nordkapp!

To trøttinger som venter på hotellrom


0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.