25. september

Etter nok en herlig frokost på hotellet pakket vi sekkene og satt kursen nordover. Fra Saraelv til Kautokeino har vi faktisk gått sørøst i ganske mange kilometer og dermed er vi lenger unna Nordkapp må enn vi var for noen dager siden. Nå skal vi derimot stort sett gå nordover og avstanden til Nordkapp vil minke for hver dag.

Ut av Kautokeino følger vi veier og firehjulingsspor, det går derfor raskt og fint. Dagen starter med sol og pent vær, men kaldt. Da vi kommer oss inn på grusveien som går mot Biggejávri slår det om og begynner å snø. Vi skifter klær i en fei og fortsetter noen kilometer til før vi slår leir rett ved brua over Roavotjohka. Vi fikk gått de 20 kilometerne vi bruker å gå, men klokka er ikke mye. Utpå kvelden kommer to reinsamer kjørende, de slipper ut noen reinsdyr som løper avsted innover i terrenget. Mons lukter dem inn igjennom teltet og syntes det er veldig spennende.

E1 en vandrerute som går 7980 km fra Nordkapp til Sicilia

Grusveiwn mot Biggajávri


0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.