31. august

Det blåste og regnet mye i natt og utover morrakvisten. Det var deilig å ligge i skikkelige tjukke dunposer, vi klarte nesten ikke å stå opp, så digg var det. Under frokosten klarnet det opp og i løpet av tiden det tok å pakke sammen leiren var teltet tørket opp.

Vi fulgte stien på svensk side opp mot Stordalsstua. På veien stoppet vi og tok en lang pause i lyngen for å spise nøtter og sjokolade. Det var godt og varmt i sola, men en litt kjølig vind kom nå og da. Oppe ved Stordalsstua var det masse rein og Mons var helt forstyrra, ikke helt enkelt å vite hvor man skal bjeffe når det er reinsdyr på alle kanter.

Vi spiste lunsj ved hytta og fortsatte nedover Stordalen. Dalen er utrolig flott og stien nedover er lettgått. Det var tørt og fint når vi gikk her, men det kan nok bli skikkelig vått ved mye regn. En dugnadsgjeng fra dnt, som vi møtte på vei opp til hytta, skulle grave og legge ned rør for å drenere vekk vannet.

Planen var å finne en leirplass i enden av dalen, i tillegg ville vi gjerne gå minst de to mila som vi pleier. Det endte med at vi plutselig var i bunnen av dalen og der er det ingen teltplasser. Istedet så vi at det hang et «rom ledig» skilt utenfor Bardu huskylodge og riktig nok var det en hytte ledig. Hytta og stedet var utrolig fint, ute på tunet gikk 7 reinsdyr som ble brukt som kløvdyr. Det er også 80 hunder rundt på plassen her og Mons ble møtt av et skikkelig hylekor! Ved elva er det sauna og utenfor hytta er det bålpanne. Selv om overnattinga var litt dyr så er vi glad for at vi valgte å bli her, egentlig kunne vi nok flytta rett inn og blitt boende…

Hytta vår: «Helge ingstad hytta»

Stordalen

Sol og friskt i dag


0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.