15. august

Vi begynte dagen med å navigere oss fra Sølvskarvatnan over høyde 656 og ned til stien mot Ragohytta. Dermed sparte vi noen kilometer og ganske mange høydemeter. Her er det viktig å finlese kartet, men gjør man det ser man at det er en liten rygg sørvest for høyden der man ganske enkelt kan komme seg opp. Resten av terrenget er preget av bratte skrenter der det vil være nærmest umulig å komme seg opp.

Da vi var kommet opp på høyden møtte vi to stykker til som hadde valgt samme snarvei som oss. Vi ble litt overrasket at vi hadde gått rett på noen andre folk utenfor stien, men dette er nok en mye brukt snarvei. Vi nådde stien til Ragohytta like etterpå, denne er relativt lettgått, men med noen partier der man må klyve/hoppe snaut halvannen meter opp eller ned.

Tidligere på dagen så vi at det var et helikopter i lufta. Da vi kom frem til Ragohytta fikk vi vite at det var to stykker Fjelltjenesten som hadde blitt flydd inn med litt utstyr for å fikse på hytta. Dette var virkelig flaks for oss, vi fikk spurt om ruta vår var mulig og selv om han ene var litt skeptisk til noen steder på ruta så mente han at det nok skulle gå greit. Vi ble også fortalt at en mil i Rago ikke er det samme som en vanlig mil, noe vi allerede har fått merket.

Etter Ragohytta satte vi kursen mot Ragovatnan, hit går det umerka sti og den var fin å følge. Derimot ble det vanskeligere terreng rundt høyde 676 rett nord for Smørbukken. Her tenkte vi at det var smart å holde på de høydemeterne vi hadde klatret, men det førte til at vi i første omgang havnet i ett område med bratt svaberg og deretter i en veldig kronglete steinur. Det endte med at vi tapte noen høydemeter, men kom oss greit opp til vannet der trolldalselva starter. Denne elva og Trolldalen er starten på vassdraget som renner nedenfor Litlvervivassforsen, men helt her oppe var det en smal sak å komme seg tørrskodd over.

Rett på den andre siden av elva slo vi opp teltet, her var det en flott multemyr som holdt Susanne i arbeid en god stund. I morgen venter en krevende dag der vi må navigere oss over tre fjell, dermed ble det en tidlig kveld på oss.

Fossen ned mot Ragovatnan

Her ble det bratt gitt

Vi endte med å gå nedenfor steinura

Vannet ovenfor Trolldalen hvor vi hadde leir


2 kommentarer

Tore kobba · 10. september 2018 18:06

Takk for tips om teltplass:-), var fin den selv om jeg sleit litt med å komme fram. Forsatt god tur til dere . Tore ved Ragohytta

    Anders · 14. september 2018 17:48

    Så bra at du fant plassen. Det var ikke overflod av gode plasser i området…

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.