12. august

Dagens etappe var lang, 30km og mye av det gikk langs E6. Heldigvis er det søndag og ferien er på hell, vi håpet derfor at det var mindre trafikk. Etter samme frokost som i går pakket vi sammen og var på farten rundt halv ti. Været var overskyet og det regnet lett, i følge værmelding skulle det regne hele dagen, men det ble ikke så ille likevel.

Ved Kjenesnakken går E6 gjennom en tunell, her kunne vi gå den gamle veien rundt og langs kysten istedet. Det samme kunne vi gjøre Setsåhøgda og Kvenfloget. Disse gamle veiene er nok restene av Blodveien, som ble bygget av krigsfanger under andre verdenskrig. Veiene var i ferd med å forsvinne og løsmasser hadde rast ut i veien flere steder. Det lå også noen kjempestore steinblokker midt i veien noen steder. Vi skyndte oss litt ekstra forbi de mest utsatte stedene, men det var nok ikke noe å frykte. Det er nok mye verre å gå disse veiene når det er snøskredfare eller mye nedbør.

Ved Setesåhøgda spiste vi lunsj på gamleveien. Da vi satt der kom det en bil kjørende, veien er egentlig stengt for biler så vi stusset litt. Fyren i bilen ble nok litt overrasket han også, men han parkerte og gikk ett lite stykke i motsatt retning av oss. Etter en liten stund kom han tilbake og kjørte avsted uten å i ett eneste ord. Vi syntes dette lukta skikkelig fisk, og tror ikke fyren har rent mel i posen.

Da vi endelig kom frem til Fauske var vi slitne i beina og veldig glad for å sjekke inn på hotell. Mons var super gira og hadde en raptus i resepsjonen! Til middag ble det Pizzabakeren og grønnsaker i sursøt saus. Grønnsakene var skikkelig stusselig, men vi fikk to store pizzaer istedenfor en 50/50 pizza så vi hadde mer enn nok mat likevel. I morgen henter vi pakken vår her i Fauske og går videre nordover mot Rago nasjonalpark.

Mye stein som har falt ned

Svære steinblokker midt i veien

Tunnellen har fått seg flere trøkker fra stein som har falt ned

Legg merke til taket bak Susanne


0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.