10. august

Etter en dyr og stusselig frokost på Nordnes satt vi kursen mot Rognan. Hele dagens etappe går på asfalt, men heldigvis slipper vi å gå på E6, det går sideveier gjennom hele Saltdalen. Det viste seg at det var lurt å legge om ruta å gå mot Fauske istedenfor Sulitjelma. Uværet som er meldt, har nå blitt til en skikkelig høststorm med vind opp mot 30 m/s på Saltfjellet. Vi hadde nok måtte gått ned fra fjellet uansett med den værmeldinga som er nå.

Bortsett fra et møte med noen kuer, hester, lamaer og noen unger som leita etter lillebror skjedde det ikke stort langs veien. I løpet av de 22 kilometerne til Rognan stoppa vi bare et par ganger for å fylle på med litt nøtter og sjokolade. Det er kjedelig å gå på vei, og mer skal det bli. Før vi kan gå inn i Rago nasjonalpark er vi nødt til å gå ytterligere 50 kilometer til på asfalt, for det meste langs E6 hvor siste rest av ferietrafikken nå suser forbi. Dersom det viser seg å bli for mye trafikk må vi prøve å finne en annen løsning.

Da vi kom frem sjekket vi inn på Rognan fjord camp. Hytta leier vi for to netter, og det blir da hviledag i morgen. Nå skal vi slappe av, spise godt og hvile oss før vi setter kursen mot Fauske på søndag morgen.

Lama eller Alpakka??

Kuene skvatt til da vi gikk forbi


2 kommentarer

Fredrik Blix · 15. august 2018 17:27

Moro å lese om turen deres og ekstremt imponerende? Etter mange gårdsbesøk de siste åra vil jeg tro dette er lama? God tur videre?

    Anders · 16. august 2018 12:10

    Tusen takk. Begynner å bli litt imponert selv, ruta gjennom Rago er mildt sagt krevende ?️ Da sier vi at det er en lama!

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.