9. august

Det regnet ganske mye på morgenen, men det skulle klarne opp utover formiddagen. Derfor tok vi oss god tid og stresset ikke med å komme oss avgårde. I tillegg hadde vi fått tips om gå utenom merket sti til Jordbruhytta via Hessihompvatnet, en mye kortere rute. Ruta over fjellet var fin og det er allright å navigere litt selv og ikke bare følge de røde T’ene hele veien.

Nede ved Jordbruhytta renner elva Russågå som har det lengste uregulert underjordiske løpet i Norge. Elva danner også Jarbrugrotta, som er mer enn en kilometer lang og står under vann. Navnene Jarbru og Jordbru kommer av at kollapser i grottene har dannet bruer over elva. Rett nedenfor hytta renner elva ut av grotta og det var virkelig flott å se på.

Vi spiste lunsj ved hytta og tok en hvil. På kartet så vi at det var en camping nede ved Nordnes, vi tok en telefon ned dit og det var ganske fullt, men vi fikk leid en campingvogn. Helt ok for oss, vi må uansett ned fra fjellet på grunn av stormen som er meldt. Traktorveien ned til dalen var bratt og snirklete, likevel sto det parkert en Subaru Outback helt på toppen. Ganske spenstig å kjøre opp her!

Da vi ankom campinga kjøpte vi oss is og brus, vi fikk også nøklene til en gammel sliten vogn som sto på baksiden av kroa. Vi var ikke helt sikre på om det var vi eller vogna som var mest slitne, men det var nå ett sted å sove for ei natt i alle fall. På Kroa spiste vi buffé, som egentlig var ganske dårlig og dyr. Dessert buffén falt derimot i smak, og Susanne forsynte seg flere ganger.

Elva renner ut av grotta

Det var godt med mat etter en lang dag

Elveløpet er helt tørt, elva renner under bakken

Over fjellet gikk vi på disse merkelige steinene

Mye vær om dagen, og mer skal det bli de neste dagene


0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.