2. august

Dagen begynte med strålende sol, men en kjølig vind. Vinden ga seg ganske raskt og det ble skikkelig varmt. Vi gikk oppover Storskardet og hadde en fantastisk utsikt mot Okstindbreen bak oss. Da vi kom opp på det høyeste punktet i dalen fikk vi for første gang på flere dager skikkelig dekning på mobilen. Vi tok en rast samtidig som vi ringte hjem. Herfra fikk vi også se Svartisen for første gang, den lyste opp i horisonten mot nord-vest.

Etter pausen møtte vi to norsk-amerikanere, de kjølte seg ned i bekken nedenfor Storskardet. Da vi sto og snakket med dem kom Thomas som vi hadde møtt tidligere. Vi slo følge i ca 20 minutter før vi skilte lag igjen.

Da vi kom til Grasfjellkioa spiste vi lunsj. Koia er bare en liten nødbu som kan brukes til pauser og korte besøk, men hytteboka forteller om folk som har måtte søke ly for været og overnattet. Siden vi hadde hatt flere litt lange pauser i dag ble det ingen lang lunsj, men vi fikk hvilt oss litt og spist noe mat.

Utover dagen ble det bare varmere og varmere, terrenget ble mer og mer kupert og det tok en evighet å komme frem til Umbukta. Da vi endelig hadde kommet fram fikk vi oss ett rom og en dusj, etterfulgt av kjøttkaker til middag. Thomas som vi møtte tidligere på dagen var også her, og hadde akuratt rukket å spise opp middagen før vi begynte på vår.

Vi tar en hviledag her for vi fortsetter mot Storforshei på lørdag.

Man blir tørst i varmen. Okstindbreen i bakgrunnen

Mons og Okstindan

Mons drikker nesten mer enn oss


2 kommentarer

Karina · 3. august 2018 10:02

Åhh nå var det bra med livstegn fra dåkker! 🙂

    Anders · 3. august 2018 10:04

    Vi lever alle tre!

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.