24. juli

Det ble en rolig morgenen, vi våknet til regn og sov derfor litt ekstra. Klokka 09:30 sto vi endelig opp og spiste frokost under tarpen. Det er skikkelig fint å ha et tørt sted å sitte ute å spise frokost, det blir litt trangt med 2 personer og en hund inne i teltet.

Vi gikk avsted rundt kl 11, det var skiftende vær, men opphold store deler av dagen. Det er deilig å gå når det er overskya og litt vind, man blir rett og slett ikke så utmattet som når sola steiker. Før lunsj kryssa vi to elver, Storskavlbekken og Simskardelva. Det var lite vann i begge to, men vi bytta om til joggesko og vada over. Den første elva var smeltevann fra isbre og dermed var vannet iskaldt. Det er lenge siden vi har kjent så kaldt vann nå, den andre elva var mye varmere. Ved Øvre Båttjønna slo vi opp tarpen og spiste lunsj, her ble det også tid til en powernap.

Nesten hele dagen gikk vi med utsikt mot Kvigtinden og isbreen som ligger der. Børgefjell er virkelig flott og det frister veldig å komme tilbake. Nasjonalparken kan by på alt i fra rolige daler til mer ville fjell, gode ørretvann og elver. Norges eneste skikkelig bestand av fjellrev finnes også her, men den er ikke lett å få øye på for det.

Etter lunsj gikk vi til Legdvatnet, og krysset også Little Susna på veien, denne kom vi tørrskodd over. Vel framme ved vannet slo vi opp teltet og tarpen. Vi sjekket værmeldinga på inreachen og så at det skulle komme litt regn, men svært lite vind. Vi tenkte derfor at tarpen fint kunne stå over natta.

Etter middag slappet vi av med podcast i teltet. Utpå kvelden begynte det å regne og deretter kom det torden ett stykke unna. Det begynte å blåse kraftig, og Anders ble nødt til å løpe ut for å redde tarpen. Lyden ble mer og mer intens og det ble til slutt ett skikkelig lysshow selv inne i teltet. Susanne satt med stoppeklokka og telte sekunder mellom lyn og torden, på det minste var det snaut 6 sekunder. Det var til tider vanskelig å høre når tordenskrallene kom fordi det regnet så kraftig på duken. Etter en times tid hadde uværet beveget seg vekk fra oss og vi sovnet like etterpå.

Typisk Børgefjell, lett terreng med høye fjell i bakgrunnen

Øvre deler av Litle Susna

Vi fant noen vanndråper på knall grønn mose. Trodde først det var diamanter

Hopplahoppsen

Kveldens leirplass


0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.