16. juli

Nok en varm morgen, man skal ikke klage på finværet, men nå begynner vi å bli litt slitne. Det er meldt 30 grader i dag, i morgen og over i morgen. Kløven til Mons havner da selvsagt i våre sekker. Vi labber av gårde med kurs for Nordli og Sandvika, langs veien tar vi flere pauser.

Etter en liten stund begynner Mons å trekke litt på den ene labben og det ser ut som han halter litt. Han virker glad og fornøyd, og er fin i formen selv om det er varmt. Han går i et bra tempo og trekker litt i båndet så det virker ikke som det er noe alvorlig. Potesokker har han også på nå som vi går på asfalt. Vi får følge med videre og se ann, kløven snakker vi om å sende videre til Hattfjelldal når vi kommer til Røyrvik. Da får vi bære hundematen i sekkene våre istedet.

Framme i Sandvika tar vi en lang pause i skyggen. Mons slapper av og virker fornøyd med å hvile. I mens vi spiser og koser oss får vi hjelp av to lokalkjente med veien videre. Vi finner ut at vi kan gå rett mot svenskegrensa etter Kvelia og så følge grensa opp mot Portfjellet. Dette vil vi spare flere kilometer på selv om det muligens blir litt brattere.

Etter en lang pause går vi videre langs veien opp til Stor-Rolandsmorsatjønna hvor vi slår opp teltet. Det er noen høydemeter opp til vannet, og sola steiker. Det er faktisk så varmt at både Anders og Susanne hopper uti vannet når vi kommer frem. Vannet er kjølig, men det var så varmt at vi måtte uti. Etter en sløv kveld nede ved vannet kryper vi inn i teltet og ned i soveposen.

Pause i Sandvika

Geoparken i Sandvika

Mons drikker nesten hver gang han har mulighet

Kveldens leirplass


0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.