29. juni

Siden vi ble plukket opp nede i dalen noen km nordvest for Haltdalen og kjørt opp til fjellhotellet Nordpå i går måtte vi selvsagt kjøre ned og gå på beina opp igjen i dag. Turen opp var på 13km og vi gikk den uten oppakning og sammen med foreldrene til Anders. Vi fikk skikkelig god service på hotellet og ble kjørt ned av daglig leder Stig etter frokost. Frokosten var forøvrig kjempe god med nybakt brød og rundstykker, hjemmelaget leverpostei og flere lokale oster og annet godt.

På turen opp igjen til hotellet så vi to harer som spratt ut på traktorveien ett stykke forran oss. Vi fulgte elva Holda opp igjennom Holddalen og videre opp til «hovedveien» som vi fulgte helt opp til hotellet. Turen var forsåvidt fin nok, selv i regnvær. Det var også lett å fint å gå uten noe på ryggen. Mons gikk også uten kløv og støvsugde så og si hele hele traktorveien for spennende lukter.

Vel oppe på hytta fikk Elin og Susanne slappet av i sofaen ved peisen, mens Anders og Sture kjørte ned til butikken og handlet inn litt proviant til morgendagens tur. Planen i morgen er å gå innover mot Græslihytta og finne en fin teltplass. Der blir vi, alle sammen, til søndag også skal Elin og Sture gå tilbake samme vei og kjøre hjem igjen. Det er meldt sol og strålende vær, så vi får nok en fin tur!

Maten vi har fått her på Nordpå fjellhotell har vært veldig god. I går var det skikkelig husmannskost med kjøttkaker, brun saus, poteter og kålstuing. I dag ble det treretters med reinsdyrfilet til hovedrett. Frokosten var også som sagt veldig god. Folkene er veldige trivelige og stedet i seg selv er flott. Hit drar vi gjerne igjen.

I løpet av kvelden ringte Anders også til legevakta i forbindelse med leggen som ikke har slutta å verke. Det ble dermed en tur til legevakta i Røros og diagnosen senebetennelse eller beinhinnebetennelse ble stilt. Resept på voltaren ble skrevet ut, og vi kan hente det i Meråker. I tillegg har vi voltaren krem og en del voltarol i førstehjelpen, så vi skal nok få bukt med plagene.

På vei opp til Nordpå

Selfie


0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.