28. juni

I dag er målet å nå Haltdalen, her skal vi møte foreldrene til Anders. Først sto vi opp og pakken ned leiren, etter tre netter i hytte hadde vi nesten glemt rutinene våre. Uansett var vi ganske raske i dag og var på farten like før kl 10.

Over myrene til Åsvollen gikk vi stort sett på kompasskurs, her er det ingen stier. Myrene var såppas tørre at det gikk veldig greit å gå rett på. Nede i bjørkeskogen været Mons veldig, plutselig fikk vi øye på to elger. De løp av gårde med en gang Mons satte i gang med hylinga si. Det et første gang vi har sett elg på denne turen.

Nede ved Åsvollen gikk vi umerka sti til Evenåsvollen og deretter opp på Mannhøgda. Vi anså det som enklere å klatre 200 høydemeter for å så gå rett ned til Fremmervollen istedet for å tråkke igjennom myr og bjørkeskog rake veien. Vel oppe over tregrensa begynte vinden og regnet å piske oss i fjeset. Det ble skikkelig surt, og vi ble litt kalde.

Nede ved Fremmervollen spiste vi lunsj før vi tok fatt på traktorveien langs elva Lea som munner ut noen kilometer nordvest for Haltdalen. Langs denne veien været Mons enda en Elg, men denne fikk vi bare sett bakparten på før den forsvant. Vi støkka flere ryper og to røy med kyllinger som var flyvedyktige. Det er tydelig at ting har kommet lengre lavere i terrenget.

Et lite stykke nord for Lesetvollen kom foreldrene til Anders, Elin og Sture, oss i møte. De hadde med Cola og Solo til oss, det var skikkelig digg. Hyggelig å se noen kjente fjes! Mons var superglad og syntes det var flott med litt godbiter. Vi gikk sammen ned til brua over elva Gaula, derfra kjørte vi opp til fjellhotellet Nordpå. Her tar vi en slags hviledag, planen i morgen er å kjøre ned igjen også gå opp i til hotellet. Vi har ikke «jukset» enda og har ikke tenkt til å gjøre det heller (men vi går nok uten all oppakningen). Det ble ca 23km i dag og Anders hadde fortsatt litt vondt i leggen, men bare på slutten av dagen og i nedoverbakke. Dette er nok bare en forbipasserende greie.

Furu og tyri, hånd i hånd

Mons søkte ly under plattingen der vi spiste lunsj

To svære tyrikåter

Kategorier: Norge på langs

1 kommentar

Mona · 29. juni 2018 06:16

Så hyggelig med besøk, satser på at det er litt godsaker i bagasjen til Elin og Sture?

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.