7. juni

I dag ble det pannekaker til frokost! Det tok sin tid, fordi man må flytte stekepannen rundt på primusen for å få en jevnt stekt pannekake. Susanne holdt på nesten en time og brukte opp en gassboks. 40 minutter etter frokost var vi sultne igjen, pannekaker gir nok ikke mest energi.

Vi hadde planlagt en stopp på Breistølen, ca 3-4km fra leirplassen, men her var det stengt. Våre drømmer om en skikkelig brødblings og cola fikk seg en real knekk. Vi fortsatte oppover bakken vest for Breistølfjellet, og det tok ikke lang tid før Mons fikk ferten av noe veldig spennende. Rett oppi bakken møtte vi to Reinsdyr, de løp av gårde med en gang de så oss. For Mons finnes det ingen ting som er mer spennede enn reinsdyr, og han ble derfor veldig ivrig.

Vi gikk videre innover fjellet med kurs mot Sulebu. 3-4km seinere møtte vi en større flokk med reinsdyr, det kan kanskje ha vært 15-20 stykker. Mons satte i gang med sin vanlige «los» som minner mer om hyling og klynking enn bjeffing. Reinsdyra løp av gårde og forsvant over bakketoppen, og vi så ingen flere dyr resten av dagen.

Teltet ble slått opp rett vest for Sulefjellet ved tjern 1358, her fant vi en flott gresslette og en flott bekk. De to viktigste ingrediensene for en perfekt leirplass. Resten av kvelden ble brukt til å spise peanøtter og nonstop.

Teltplassen

Veien vi gikk ned til Breistølen

Kategorier: Norge på langs

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.