6. juni

I dag var første ting på agendaen å finne skikkelig mobildekning. Det var ikke så helt enkelt, men vi fant 3G på toppen av Helvete 1500moh. Dermed kunne vi facetime med dagens bursdagsbarn, Anne, moren til Susanne. Anne fyller 60 år i dag, hipp hipp hurra! Vi håper du får en heidundrendes fest i kveld.

Fra leirplassen og til DNT hytta Bjordalsbu var det mye opp og ned. Terrenget var om mulig mer kupert i dag enn i går, og vi var over 1700moh på det høyeste. Dette ga oss utsikt mot spisse fjell i nord, kan det være Jotunheimen vi allerde har begynt å skimte? Det er vanskelig å si, men det kan muligens være Hurrungane eller Jotunheimen vi har sett, spisse fjell var det i alle fall.

På Bjordalsbu spiste vi fruktcocktail og Real Turmat til lunsj. Mons fikk også en porsjon mat, men var altfor opptatt med musejakt under plattingen ved hytta. Vi måtte lure han ut derfra når vi skulle gå videre.

Vi hadde på forhånd bestemt oss for å gå 20km i dag, det klarte vi jaggu, men ble bra slitne også. Terrenget sørover fra Bjordalsbu er slakt nedover, men full av stein og morene. Det som på kartet ser ut som «a walk in the park», blir mer som en 4 timers lang aerobic økt der Kari Jaqueson bare skal en gang til opp og ned på kassen.

Da vi endelig slo leir var klokka blitt 19:00 og vi kunne si oss fornøyd med å ha gått over 20km. Teltet ble slått opp og middagen ble spist. Mons fikk også ett griseøre som han knasket i seg på rekordfart. Nå skal det bli deilig å krysse ned i soveposen, håper det ikke blir nok en frostnatt. Vi har tross alt byttet til sommerposer.

Vi skimter noen spisse topper

Sydtrandfossen

Teltoppsett

Digg med griseøre

På musejakt under plattingen

Kategorier: Norge på langs

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.