3. juni

Vi vasket oss ut av hytta vi leide på Øen Turistsenter og sjekket ut 09:30. Deretter tok vi taxi til togstasjonen og hoppet på toget som gikk rett over 10. På toget var det en svær indisk familie som lagde litt av ett spetakkel. De var 7-8 unger som løp rundt og hadde det veldig gøy, heldigvis skulle vi bare sitte på toget i snaut 40 minutter.

Vel fremme på Finse var Mons veldig klar til å komme seg avgårde. Han hater tog og togstasjoner og var veldig stressa på stasjonen i Geilo og på Finse. Inne på toget går det veldig fint, der faller han til ro.

Etter et lite dobesøk på Finse bar det oppover, helt opp til godt over 1600 moh. Vi har ikke vært høyere på denne turen enn i dag, og det var en fantastisk utsikt mot jøkulen i sør helt til vi begynte å gå nedover på baksiden av fjellet. Stien mellom Finse og Geiterygghytta var en kjempe fin opplevelse, hit må vi definitivt tilbake! Selv om det fortsatt er tidlig i sesongen, var store deler av stien bar. Opp fra Finse lå det fortsatt mye snø og her kunne man fint gå på ski, men nedover mot Geiterygghytta var det mye barere. Distansen i dag ble 15km, som er helt ok i og med at vi ikke startet før 11:30. I morgen får vi se hvilken rute vi velger videre.

Anders strekker på beina etter dagens etappe

Lunsj med utsikt mot Hardangerjøkulen

Mons hviler labbene ved siden av teltet

Kategorier: Norge på langs

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.