28. mai

Det føles som vi er en sauna når vi våkner ved syv tiden, sola steiker på hele langsiden av teltet. Vi slipper ut Mons, men han går rett på musejakt og drar med seg sekken til Anders halveis ut av teltet. Svinepelsen blir dratt inn i teltet igjen og vi åpner istede glidelåsen i toppen av døra. Det holder en snau time til før det igjen blir for varmt og vi må stå opp.

Vi spiser hver vår ekstra store porsjon med müsli, det glir faktisk greit ned. Etter frokost pakker vi ned alle tingene, og Anders tar roteposen og müslien til Susanne i sin sekk. Vi går kanskje ett kvarter før Susanne må på do. Deretter går det maks 20 min før vi må stoppe igjen. Tydeligvis er formen til Susanne blitt enda dårligere. Heldigvis har vi pakket med oss imodium så hun spiser to tabletter. De starter å virke etter 3 do stopp til, men formen er fortsatt veldig dårlig.

Dagens etappe er av det krevende slaget, og det kan man enkelt lese av kartet. Navn som Helvetesnutane, Helvetesgjela og Helvetesjuvet er trykket på kartet omtrent over stien vår. Før vi kommer til «helvete» skal vi også klatre fra 1136 til 1355 moh. Det passer jævli dårlig å være syk på en dag som dette. Susanne kjemper med seg selv og vi kommer oss opp og igjennom «helvete» og videre innover mot Finse. Vi tar flere pauser underveis og utpå ettermiddagen blander Susanne seg en iste. Denne viser seg å gi en liten boost, og akkurat nok energi til at vi kommer oss til Brattefonnvatnet. Her slår vi opp leir og Susanne går rett i soveposen. Det ble 12,5km i dag, og med våre forutsetninger akkurat nå er dette kjempe bra.

Turen fra Kjeldebu til Finse er egentlig veldig flott, men krevende. Man går forbi Hardangerjøkulen og får se flere bretunger underveis. Turen er på 26km merket sti og kan gåes på en (lang) dag. Vi har gått turen en gang før på to dager, og nå ligger vi an til å bruke hele tre dager. Det er ikke anbefalt å gå turen før bruene er lagt ut, og vi vil også anbefale alle og vente til de blir det.

Kartutsnitt over «helvete»

Jeg tror jeg kan skimte Finse langt der fremme

Mons og ett blått vannhull

Det er kupert i «helvete»

Kategorier: Norge på langs

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.