23. mai

Vi startet dagen halv 9, tidlig nok til at vi fikk gått en del på skaren. Det hjelper helt klart for Mons, fordi han da slipper å tråkke igjennom. Problemet når det er hardt er at det kan være litt skummelt å komme seg ned bratte bakker. Susanne sleit en del i skaret ned mellom Bynuten og Velurenuten, men vi kom oss ned til slutt uten større uhell.

Broen over Vetla Kvenno ved Søre Belebotnen var selvsagt ikke på plass enda, så vi måtte vade. Det ble litt styr, fordi vi ikke pakket skiene på sekken. Det blir mye å stri når man har ski, staver og en hund som ikke er så veldig gira på å vade. Vi kom oss over, men Anders ble stående litt lenge i elva, og ble ganske kaldt på føttene.

Da vi kom ned til Litlosvannet diskuterte vi om veien videre, enten krysse vannet på vårisen, eller gå opp til vadestedet og prøve lykken der. Vi valgte det siste, selv om vi nok burde ha krysset vannet. Det er kanskje 1,5km omvei å gå opp til vadestedet i forhold til å gå rett over vannet. Det ble i tillegg en vanskelig vading, først måtte vi ned en snøfonn og deretter var det vanskelig å si hvor dypt det var. Mons og Anders gikk først over. Det Anders ikke fikk med seg var at Mons fikk lina rundt begge bakbeina allerde ned snøfonna. Det førte til at Mons stressa veldig i den strie strømmen over elva. I det elva var kryssa satte Mons i med ett forferdelig hyl. Vi trodde han hadde brukket ett bein eller skada seg skikkelig. Bikkja ble lagt på ryggen og fikk en real sjekk over det hele, uten at vi fant noen skader. Vi tror han bare ble redd fordi lina var så stram rundt bakbeina. Han er egentlig veldig tøff når det kommer til vading, så vi håper ikke han har blitt redd for det.

Det ble en lang hvil ved Litlos. Susanne og Anders delte en boks med annanasringer og Mons fikk en boks med bogskinke. Vi sovna også litt i gresset på baksiden av hytta. Etter at lunsjpausen var over gikk vi ett lite stykke til, men det tok ikke lang tid før vi skjønte at Mons hadde det veldig tungt i den råttene snøen. Det gikk saktere og saktere, derfor slo vi leir og tok kvelden ved 19 tiden.

Planen for i morgen er å sette vekkerklokka på 05:30 også gå på skaren helt til Mons begynner å gå igjennom. Vi håper å få gått ett godt stykke mot Sandhaug. Totalt for dagen ble det 17,5km, vi er helt greit fornøyd med det.

Susanne og Mons

Mons koser seg med bogskinke

Kategorier: Norge på langs

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.