19. mai

Nok en strålende varm vårdag er over. Vi har nok jobbet litt mot naturen i dag, det har vært mye råtten snø. I tillegg var stien lagt i nordhellinga i Nipadalen, dette fant vi raskt ut at var håpløst så vi la om ruten. Vi krysset elva i dalen og holdt oss nord for Nipavatnet, her lå det ikke noe særlig snø, og selv om det ble ett par kilometer lengre å gå var det helt klart avgjørende for fremdriften.

Videre opp over Nipadalsbrotet på over 1200moh hadde vi utsikt mot Hardangervidda. Det ligger fortsatt en del snø i fjellet, og vi må nok vurdere ski over vidda. Det er helt greit å gå fra sør mot nord, da kan vi som oftest gå i den bare sørhellinga oppover fjellene og «skli» nedover snøen på nordhellinga.

Kveldens leirplass ble etablert på en deilig og myk gresskledd odde ved Langesæ, et oppdemmet vann. Utsikten utover vannet mot sør, minner mest om vinteren og ikke siste del av mai. Susanne og Mons har nettopp hatt en siste raptus og lekt med ett reingevir, de storkoser seg. Nå tar vi kvelden og fortsetter ferden videre mot Haukeliseter i morgen.

Dagens etappe ble snaut 15km, men vi er fornøyd okke som. Dersom vi trekker fra 2 hviledager, har vi gått 335km på 18 dager inkludert i dag, det gir ett snitt hver dag på 18,6km. Vi ligger altså ganske godt an foreløpig.

Snøen ligger dyp og råtten i nordhellinga

Mons legger også om ruta innimellom

Slike tuneller dukker stadig opp og minner oss om kraftutbyggingen

Raptus!

Lesing på «sengekanten»

Kategorier: Norge på langs

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.