8. mai

Endelig har vi fått plukket opp skiene, vi har ventet på denne dagen en god stund. Egentlig har vi grublet på dette med ski og føre i hele vinter. Nå har vi kommet dit at skiene og pulken kanskje skal bli brukt, men først må vi finne mer snø.

Dagen startet med en lang marsj på asfalt, vi hadde tenkt oss opp i heia mellom Åseral og Ljosland, men bestemte oss for å heller gå rake veien til Ljosland. Det ble 19km på vei, i stekende sol. Heldigvis var det en liten bris som kjølte oss ned innimellom. Vi tok oss god tid og var fremme ved Ljosland ca kl 16:00, der spiste vi en pizza og tok en lang pause.

Marsjen videre ble tung, skiene, pulken, staver og annet utstyr ble stroppet fast på sekken. Susanne sin sekk bikka 27kg på vekta, Anders sin var 10kg tyngre. Vi så nok rimelig rare ut der vi gikk med alt pikkpakket vårt.

Planen nå var å komme seg opp til demningen ved Langevatn, men dette skulle vise seg å bli lettere sagt enn gjort. Det har seg nemmlig slik at Agder Energi holder på å bygge ut enda mer og de sparer virkelig ikke på kruttet. Gravemaskiner, dumpere, tunellmaskiner, sprengningsmaskiner og alt mulig annet rart møtte vi på veien opp til demningen. Det var også skiltet med «Adgang forbudt for uvedkommende», men vi fikk snakket med en fyr som meldte i fra på radioen slik at alle anleggsarbeiderne var obs på oss. De har sprengt ut en ny vei også, denne går øst for demningen og kommer ned ett lite stykke nordover på vannet. Veien er ikke merket på kartet.

Etter å ha gått ett lite stykke til, har vi nå slått opp teltet på snøen ved en liten odde. Det ble en litt i overkant lang og tung dag. Totalt ble det 24,5km, og teltet var ikke slått opp før 21:30. I morgen er vi fornøyde hvis vi kommer oss til Gaukhei, og da blir vi nok der hele torsdag. Det er nemlig kommet farevarsel om store nedbørsmengder på torsdag.

Pakningsselfie

Gravemaskinhinderløype

Inspeksjon av teltplassen

Kategorier: Norge på langs

1 kommentar

Kjetil E · 9. mai 2018 10:50

Flotte dagsrapporter! Ser frem til å følge med i fremdriften deres. God tur!

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.