5-6 mai

I går hadde vi turens første hviledag. Det var godt for både mennesker og hund. Dagen ble brukt til å slappe av på sofaen, se på tv, spise junk og rusle en liten tur til bakeren.

I dag har vi hatt en lang, men flott dag. Vi kom oss avgårde ganske tidlig, klokka var 09:30 da vi sjekket oss selv ut av Eiken Feriesenter. Dagens startet med en bratt traktorvei som tok oss opp i heia. Her hadde det vært skiløype i vinter, så veien var ryddet for knekte trær. Etterhvert gikk traktorveien over til en flott morenerygg, som i følge kartet heter Ormen.

Da vi var ferdige med traktorveien gikk vi videre på en grusvei som tok oss bort til Eikerapen. I det fine været var det en veldig idyllisk tur. Ved Eikerapen lå det et flott oppusset gjestgiveri, hadde vi visst om dette ville vi nok tatt hviledagen vår der.

Vi fikk også besøk i dag! Bjarne, faren til Susanne, kjørte fra Stavanger til Oslo og tok like godt turen innom oss. Det var ikke helt enkelt å forklare veien, men han fant frem til slutt. Det viste seg at han hadde kjørt gjennom både snø og gjørme på en av grusveiene vi også hadde gått. Bjarne hadde med seg is og øl, som vi koste oss med i sola ved Skjerka kraftstasjon.

Etter en lang hvilepause ved kraftstasjonen, gikk vi anleggsveien opp mot vannmagasinene. Vi feilberegnet lengden og stigningen litt, så det ble en drøy tur. Litt underholdning var det heldigvis på vei opp, vi støkka to Røy og en hvit rype. I dag endte vi opp med 26km og over 2000 høydemeter, turens lengste etappe til nå. Teltet var slått opp en gang etter kl 20:00, og nå ligger vi i posen straks klare til å falle i søvn.

I morgen går turen til Åseral, hvor vi skal hente vår første pakke med forsyninger. Vi har bare 6km igjen i luftlinje dit. Vi har også gått de første 10 milene nå, det kan kanskje kalles en milepæl.

Mons, inreach og powerbank lades opp

Turens første vading, iskaldt ?

Besøkselfie med Bjarne

Vi begynner å komme oss opp i høyden, is på vannet og snø i skyggen


1 kommentar

Karine · 7. mai 2018 10:19

Kos dere masse videre på tur;) Spennende å følge med dere. Karine

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.